Workshop Nosework

Gedragsbegeleiding voor de hond bij probleemgedrag

Een leuke variatie in de nosework arrangementen is deze drie uur durende workshop. Hierin pakken we voor iedereen op zijn niveau verschillende noseworkactiviteiten op, heerlijk praktisch op een prachtige locatie in de natuur. We zijn met deze workshop in het bos dus geen presentatie gewoon face to face praktijk met theorie on de side.

Heb je al eens gesnuffeld aan de noseworkkeuken dan is het leuk om eens nieuwe invloeden te komen uitproberen. Nog maar weining ervaring met nosework geen probleem ervaring is niet nodig en... deze workshop is echt voor iedere hond geschikt! Ga de uitdaging aan!

Mantrailen
De hond gaat een menselijk spoor volgen en de persoon terug vinden.

Verloren apport
Iets verloren? Geen probleem meer! Nu weet je hoe je de hond kunt gaan leren verloren voorwerpen terug te vinden

Voersporen en Sleepsporen
Na het zelf maken van een geur spoor met voer, laten wij de honden het volgen en uiteraard de buit als beloning aan het einde nuttigen.

Regelmatig vormen wij een leuke groep na individuele inschrijvingen. Wat ook mogelijk is dat je deze workshop volg met bevriende hondenbezitters. De groep kan bestaan uit maximaal vier honden, één baas met meerdere honden is geen probleem. Super leuk om eens wat anders te doen dan samen te gaan wandelen!

Workshop Educatieve Wandeling

Gedragsbegeleiding voor de hond bij probleemgedrag

De educatieve wandelingen die wij wekelijks geven zijn een uur soms is er eentje in de vorm van een workshop. In een gezellige 2,5 uur gaan we samen ontdekken hoe de hond communiceert met als rode draad de kalmerende signalen van de hond en als thema: Omgang Hond!

Vanuit een locatie in het Gooi beginnen wij de wandeling met uitleg en observeren van de honden en de mensen. De theorie wordt afgewisseld door leuke hondenactiviteiten samen te doen. Op deze manier wandelen we met elkaar door het bos uiteraard met voldoende pauzes tussendoor.

Onderdelen van de workshop:
Communicatie met o.a. de kalmerende signalen
Praktijk observeren en ervaren goede gewoontes eigenaren
Sociale wandeling met o.a prettig wandelen aan de lijn
Omgang hond met o.a levensbehoeftens hond, spel
Vragen van de deelnemers

Tijdens de workshop houden wij goed rekening met het welzijn van de hond en zorgen dat de dag voor hond en baas zo stressvrij mogelijk verloopt. Bij elke aanmelding overleggen wij dus samen of deze workshop geschikt is, betreft spanning opbouw van de hond. Een wandeling waarin we leren, gezellig samen zijn en genieten van de mooie natuur. Een wandeling die je niet mag missen!


Contactformulier

Laan van de Heelmeesters 63
1211 MT Hilversum
Tel: 035 6216 222
email: info@agnesdegen.nl


Voornaam:
Achternaam:
Email:
Telefoon:
Bericht:
-->