Onze Werkwijze & Visie

pet nanny

Door onderzoek en studie wordt er steeds meer bekend over honden en hun gedrag. Daarom wil ik ook niet stil blijven staan bij oude achterhaalde omgang en trainingsmethodes.

De belangrijkste pijler in de begeleiding is dat we hond vriendelijk werken. We werken stress reducerend en zien de band met onze hond als een bijzondere vriendschap. Verder voorzien we in de behoefte van instinctief gedrag en houden rekening met emoties. In de gehele omgang zijn we bezig met communicatie hier in letten wij o.a. op de kalmerende signalen. Met deze subtiele lichaamstaal verteld de hond ons veel en kunnen wij ook gedeeltelijk terug communiceren.

Honden uiten emoties, heel belangrijk is om deze te (h)erkennen, het gedrag wat er uit vloeit is een keuze en beinvloedbaar. Als we weten wat dit inhoud gaan we kijken hoe een hond leert en hoe wij dit kunnen gebruiken in de begeleiding van de hond. Wij motiveren gedrag wat we willen zien en begrenzen, maar vooral voorkomen ongewenst gedrag.

Het woord begeleiden staat bij ons centraal. Wij mensen zijn het die een hond in huis nemen, dus het verdiepen in hondengedrag en het juiste begeleiden hiervan is het minste wat honden van ons mogen verwachten. Dit zal de nodige tijd, energie en ook soms verandering van ons zelf vragen. Echter zal het plezier tijdens de begeleiding en omgang met de hond de moeite waard zijn.

Individuele Begeleiding

pet nanny

Bijna alle begeleidingen starten individueel. Dit doe ik om iedereen goed persoonlijk te leren kennen en op die manier ook een persoonlijke begeleiding te kunnen geven. Iedere hond en persoon is weer anders en middels deze prive sessies kunnen we veel gerichter en efficiënter werken.

Er zijn opties om mee te doen met groepsactiviteiten naast of na de individuele begeleiding. Deze activiteiten zijn een extra aanvulling op de begeleiding voor wie in groepsverband iets meer wil doen. In groepsverband geef ik workshops, educatieve en stilte wandelingen.

Voor iedereen is er wel een mogelijkheid binnen Pet Nanny. Voor pups, herplaatsers, pubers tot aan honden met probleem gedrag. Begeleiding op maat aan huis in de regio Gooi en Vechtstreek, op aan vraag ook daar buiten. Ook oefenen we op verschillende bos locaties in het Gooi, zoals o.a. het Spanderswoud en het Hoge vuursche bos.

Een vriendelijke, persoonlijk begeleiding waarin we samen plezier hebben staat bij mij voorop!


Contactformulier

Laan van de Heelmeesters 63
1211 MT Hilversum
Tel: 035 6216 222
email: info@agnesdegen.nl


Voornaam:
Achternaam:
Email:
Telefoon:
Bericht:




-->