Opvoedbegeleiding volwassen hond & puber hond

puppycursus Hilversum

Is de hond al wat ouder en pup af, maar zijn jullie samen nog wel toe aan een stukje opvoedbegeleiding is dit ideaal. Tijdens deze begeleiding geven ik veel uitleg over het gedrag van de hond. Wat bedoelen zij nu precies en hoe kun je hier het beste op reageren. Ook deze begeleiding is geheel individueel en start aan huis waar ik theroie en praktijk combineer. Alles op maat, de dag, tijd, duur en inhoud van de begeleiding is allemaal af te stemmen in gezamelijk overleg.

Een ideale manier om elkaar beter te gaan begrijpen en bepaalde situaties beter te leren begeleiden. De begeleiding is overal mogelijk echter vaak wordt er gekozen na de huis afspraak om in het bos de verdere lessen te volgen.

Door in de natuur de cursus te volgen is het leren direct gekoppeld aan een ontspannen sfeer en dat geeft een positieve werking aan het leer proces. De inhoud is uiteraard individueel ingesteld echter komen in grote lijnen bepaalde onderwerpen en onderdelen voorbij. Zo zal er afgewisseld worden met momenten van rust, spel,uitdaging, en oefeningen.

Rust momenten om de (positieve) spanning weer even te laten zakken. Spel en uitdaging om te ontdekken wat de hond leuk vind. Dit zal in de vorm van nosework worden aangeboden en balans en behendigheidsoefenigen in de natuur. Oefenigen die ook voorbij kunnen komen zijn het leren wandelen aan een ontspannen lijn, wachten, terug komen tijdens het los lopen, maar ook begeleiden van de hond langs bv joggers, fietsers, paarden.

Als de hond bekend is met bepaald ongewenst gedrag zorgen we in de begeleiding dat dit gedrag niet ontstaat. Mocht het toch tot uiting komen, dan zullen we dit gedrag begrenzen en een alternatief gewenst gedrag aanbieden. Zo leren we de hond samen te werken en het gewenste gedrag te laten zien.


Contactformulier

Laan van de Heelmeesters 63
1211 MT Hilversum
Tel: 035 6216 222
email: info@agnesdegen.nl


Voornaam:
Achternaam:
Email:
Telefoon:
Bericht:
-->