Puppycursus in Hilversum en omgeving

puppycursus Hilversum

Mijn puppycursus is praktijkgericht met als doel ontdekken, samen communiceren en leren.

De puppybegeleiding is in zijn geheel individueel en begind met een opstart afspraak aan huis. Veilig voor de pup en voor iedereen een prettige omgeving om rustig de eerste vragen en basis door te nemen. De drie hoofdonderwerpen in de puppy cursus zijn begeleiding, opvoeding en nosework.

Vervolg afspraken kunnen zowel aan huis of op andere locaties plaats vinden. Met de pups ontdekken we de omgeving (bos, heide, buurt) door middel van een wandeling. Het zijn uiteraard wandelingetjes, want veel gelopen wordt er nog niet met de pupjes. De ervaring is er niet minder op. We zullen tijdens de wandelingetjes van alles ontmoeten. Paarden, honden, fietsers, andere mensen tot aan opwaaiende blaadjes aan toe. Dit geeft al een grote invulling in de lessen maar uiteraard doen we meer.

Tijdens de wandelingetjes wordt er veel uitleg gegeven over het gedrag van de pup. Wat bedoelen ze nu precies en hoe kun je hier dan het beste op reageren. Jullie vragen blijven een vast onderdeel in de afspraak. Een ideale manier om de pup dus beter te gaan begrijpen en situaties juist te leren begeleiden.

Verder wisselen we momenten van rust, spel en oefeningen met elkaar af. Rust momenten om de (positieve) spanning weer even te laten zakken. Spel omdat het leuk is, maar ook om onder andere de zelfverzekerdheid van de pup te ontwikkelen. Dit zullen veel speur, zoek en ontdek-spelletjes zijn. Practische oefenigen waarin je de pup helpt om te gaan met het dagelijkse leven.

Oefeningen waar we mee aan de gang gaan zijn, leren wandelen aan de lijn, leren aanraken van het lijfje op een prettige manier, wennen aan geluiden (herrie), wachten, terug ro van de hond en begeleiden van de hond in aanwezigheid van bv joggers, fietsers, paarden. Bij onze cursus komen oefeningen als zit en af niet aanbod.

De duur van de opstart afspraak is 90 minuten, een vervolg les is 30 minuten. Het aantal lessen is na behoefte. Een zeer praktische, leerzame en gezellige manier om met het gehele gezin de pup te leren kennen en te begeleiden!

Voorwaarden starten pup begeleiding:
Een pup opvoeden kost veel tijd en toewijding. Voor mij is het heel belangrijk dat er rekening gehouden wordt met het welzijn van de pup. Opvoeden van een pup is niet in een paar weken gebeurt iedere pup is anders, maar voor mij zijn er een paar basis voorwaarden waardoor de begeleiding die ik geef tot succes leiden en zorgen voor  veiligheid en stabiliteit bij de pup.

- De pup moet zich geborgen kunnen voelen en dus sociaal samen mogen zijn dag en nacht en daarin niet opgesloten zitten in een kleine ruimte of kooi.
- De pup draagt een goed zittend borsttuig tijdens het wandelen
- Iedereen van het gezin staat achter deze begeleiding.

Past dit helemaal bij jullie dan geef ik graag al mijn energie om samen met jullie de pup te begeleiden naar een mooi hondenleven toe.


Contactformulier

Laan van de Heelmeesters 63
1211 MT Hilversum
Tel: 035 6216 222
email: info@agnesdegen.nl


Voornaam:
Achternaam:
Email:
Telefoon:
Bericht:
-->