Sociale Wandelingen

sociale wandeling

Voor pups en volwassen honden! Dit is een groeps activiteit die na of naast de individuele begeleiding gevolgd kan worden. Wekelijks is er de mogelijkheid om in een groep mee te lopen. Kom ervaren, want er kan gewoon per wandeling worden ingeschreven.

Voor de pups zit er o.a. een grote socialisatie en opvoed factor aan. Voor de volwassen hond ligt de focus op communicatie en verrijking. In de basis groep is het zo dat in deze wandelingen de honden met elkaar geintroduceerd worden. Zodat er zowel aan de lijn als los gewandeld kan worden. Buiten leuke uitdagende opdrachten die wekelijks wordt aangeboden aan baas en hond is het ook een echt vragenuurtje met onderwerp hond.

De sociale wandelingen zijn er ook speciaal voor honden die nog niet toe zijn aan direct contact. In de kader groep lopen we voornamelijk in rust op gepaste afstand van elkaar puur voor het samen zijn en communiceren op afstand van elkaar.

Woorden die bij de sociale wandelingen horen zijn. Ontspannen met aandacht voor elkaar, socialiseren, genieten, uitdaging, communiceren en samen leren.

Is de kader groep nog iets te veel dan gaan we eerst parallel lopen. In duo gaan we op die afstand lopen dat prettig is voor de honden. Op deze manier motiveren we vertrouwen en communicatie. Na een paar sessies is de afstand al veel minder tot elkaar en kan er vaak over gegaan worden in de kader groep.

Stilte Wandelingen

stilte wandeling

Veel uitleg heeft het niet nodig een wandeling met de hond in een groepje in volledige stilte. Dit is iets wat je moet ervaren. Tijdens deze wandelingen waar de honden aan de lijn blijven focussen we op stille communicatie, laten we het sturen van de hond geheel los. Hierdoor ontstaat er een heel mooi proces waardoor zowel bij hond als mens alle zintuigen worden geprikkeld.

Geschikt voor iedereen je hoeft niet spiritueel ingesteld te zijn...... alleen maar stil te zijn.....Als iedereen is aangekomen en er even rustig is begroet gaan we in stilte weg. Zelf zal ik subtiel aanwijzingen geven met gebaren en indien echt nodig met een kleine whisper. Als we terug zijn is het ieder voor zich, je mag in stilte gaan of nog even rustig na praten en ervaringen delen met een kopje koffie of thee.

Doordat de honden vast blijven is deze wandeling ook geschikt voor honden die liever niet in direct contact komen met andere honden. De hond moet echter wel 6 maanden zijn om de duur van de wandeling vol te houden.

Neem contact op als je mee wilt wandelen/ervaren, wij zullen dan ook wat verdere uitleg geven over hoe de stilte wandeling zal verlopen.

Nosework Lessen

nosework

Nosework is voor iedere hond geschikt en is voor hond en eigenaar van jong tot oud een geweldige hobby! De lessen die wij aanbieden zijn gebaseerd op de praktijk en ook een belangrijke pijler uit onze visie komt hier aanbod, aan het intictieve gedrag van de hond voldoen.

In deze lessen, behandelen we allerlei nosework activiteiten. Deze bouwen we zo uit dat de hond echt aan het werk wordt gezet. Samen werken aan het voorzien van de werkpassie die de hond heeft. Echter alles uit een rustige basis, zonder druk en dwang.

Deze cursus geven wij individueel zo ook in groepsverband. Onder andere gaan we aan de gang met: ID track, sorteren en terug vinden van een sleutelbos of ander voorwerp, verloren apport, voer/geur sporen en search square en een mensenlijke spoor (trail) volgen!

Samen gaan wij ontdekken wat jij en de hond het leukste vinden!

Deze cursus geven wij uiteraard weer heerlijk in de natuur in het gooi oa. Hilversum, Naarden, Bussum, Laren, Baarn. speuren met de hond.


Contactformulier

Laan van de Heelmeesters 63
1211 MT Hilversum
Tel: 035 6216 222
email: info@agnesdegen.nl


Voornaam:
Achternaam:
Email:
Telefoon:
Bericht:
-->