Gedragsbegeleiding voor probleemgedrag bij de hond

Gedragsbegeleiding voor de hond bij probleemgedrag

Als er gedrag bij de hond voorkomt dat problematisch is dan is er meer nodig dan is dit de juiste begeleiding. Het probleemgedrag kan heel uiteenlopend zijn want wat voor de ene eigenaar een probleem is kan voor de andere dit niet zijn. Zo is het vaak ook het probleem voor de eigenaar of omgeving van de hond. Zelf ondervind de hond niet zoveel problemen van zijn gedrag, vaak wel van de eventuele gevolgen maar het gedrag zelf niet. Het is dus altijd verstandig om goed naar probleemgedrag te kijken en dit te begeleiden naar gewenst gedrag.

Wanneer er ervaren wordt dat er een probleem is met de hond dan is het belangrijk om naar de oorzaak te zoeken. Vaak wordt er veel advies gegeven die direct aan het probleem zelf gericht zijn. Het zogenaamde probleemoplossend werken is maar heel soms afdoende. Het probleem blijft soms weg maar vaak komt het op de langere termijn terug of er ontstaan andere problemen.

In onze begeleiding achterhalen we eerst de oorzaak van het gedrag. De begeleiding zal dan ook gefocust zijn op het nemen van de juiste stappen gericht op de oorzaak van het gedrag. Als er aan het waarom de oorzaak gewerkt wordt is dit een definitieve oplossing voor het probleemgedrag. Uiteraard blijft er ook een gedeelte van de begeleiding direct gericht op het probleem zelf.

Zoals wij in onze hele hondenschool werken zal ook deze begeleiding via onze visie begeleid worden. Dit houd in dat wij hond vriendelijk werken, stress reduceren en focussen op de relatie en communicatie tussen baas en hond.

De begeleiding is aan huis. Vooraf aan de afspraak bespreken wij de situatie in het kort met elkaar. Zodat wij weten wat jullie zoeken en andersom wat wij bieden. In de afspraak zelf bespreken en observeren wij de hond en de omgeving en zoeken wij de reden van het probleem op. Wij bespreken vervolgens de eerste stappen van de begeleiding van de hond. Na dit gesprek sturen wij een geschreven advies met stappenplan op.

In de periode na het gesprek houden wij via mail of telefoon contact om de voortgang en veranderingen te evalueren. Na gelang de behoefte en wat nodig is kunnen er vervolgafspraken volgen. In deze afspraken zijn wij voornamelijk praktisch bezig en nemen we de stappen van de begeleiding door.


Contactformulier

Laan van de Heelmeesters 63
1211 MT Hilversum
Tel: 035 6216 222
email: info@agnesdegen.nl


Voornaam:
Achternaam:
Email:
Telefoon:
Bericht:
-->