Gedragsbegeleiding voor probleemgedrag bij de hond

Gedragsbegeleiding voor de hond bij probleemgedrag

Als er gedrag bij de hond voorkomt dat problematisch is dan is er meer nodig en is dit de juiste begeleiding. Het probleemgedrag kan heel uiteenlopend zijn want wat voor de ene persoon een probleem is kan voor de andere dit niet zijn. Zo is het vaak ook het probleem voor de eigenaar of omgeving van de hond. Zelf ondervind de hond niet zoveel problemen van zijn gedrag, vaak wel van de eventuele gevolgen, maar het gedrag zelf niet. Het is dus altijd verstandig om goed naar probleemgedrag te kijken en dit te begeleiden naar gewenst gedrag.

Wanneer er ervaren wordt dat er een probleem is met de hond dan is het belangrijk om naar de oorzaak te zoeken. Vaak wordt er veel advies gegeven die direct aan het probleem zelf gericht zijn. Het zogenaamde probleemoplossend werken is maar heel soms afdoende. Het probleem blijft soms weg maar vaak komt het op de langere termijn terug of er ontstaan andere problemen.

In onze begeleiding achterhalen we eerst de oorzaak van het gedrag. De begeleiding zal dan ook gefocust zijn op het nemen van de juiste stappen gericht op de oorzaak van het gedrag. Als er aan het waarom de oorzaak gewerkt wordt is dit een definitieve oplossing voor het probleemgedrag. Uiteraard blijft er ook een gedeelte van de begeleiding direct gericht op het probleem zelf.

In deze begeleiding neem ik jullie ook weer mee in mijn visie rond samenleven met honden. Dit houd in dat wij hond vriendelijk werken, stress reduceren en focussen op de relatie en communicatie tussen baas en hond.

De begeleiding is aan huis. Vooraf aan de afspraak bespreken we de situatie in het kort met elkaar. Zodat ik weet wat jullie zoeken en andersom wat ik kan bieden. In de afspraak zelf bespreken en observeren we de hond en de omgeving en zoeken we de reden van het probleem op. We bespreken vervolgens de eerste stappen van de begeleiding van de hond. Na dit gesprek sturen ik een geschreven advies met stappenplan op.

Na het gesprek maken we direct een afspraak voor een evaluatie moment in de vorm van een (video)bel afspraak. Na gelang de behoefte en wat nodig is plannen we vervolgafspraken. In deze afspraken zijn wij voornamelijk praktisch bezig en nemen we de stappen van de begeleiding door.


Contactformulier

Laan van de Heelmeesters 63
1211 MT Hilversum
Tel: 035 6216 222
email: info@agnesdegen.nl


Voornaam:
Achternaam:
Email:
Telefoon:
Bericht:
-->